О компании Каталог Направление деятельности Новости Статьи Акции Прайс-лист Документация Партнеры Контакты

Історія гормону росту в спорті

Зараз в будь-якому магазині, що спеціалізується на спортивній фармакології, як то Sport Market, можна купити гормони росту. Спортсмени з досвідом відзначають, що цей клас препаратів дає помітний, хоч і не такий інтенсивний, як від стероїдів, результат у вигляді збільшення сили, витривалості м’язів, швидкого відновлення після тренувань, інтенсивного спалювання жиру.

Як гормон росту став популярним засобом серед спортсменів?

Історія використання гормону росту в спорті досить складна. Відкриття та синтез соматотропіну вперше відбулося в середині 20-го століття, але його практичне використання в спорті стало активним вже в 1960-х роках:

  • У 1956 році медичний дослідник Морріс Фішер вперше ідентифікував та виділив соматотропін, гормон росту, із передньої долі гіпофіза.
  • У 1985 році був запущений синтез соматотропіну за допомогою біотехнологій. Це відкриття дало поштовх для масового виробництва гормону росту для медичних та спортивних цілей.
  • З кожним десятиліттям гормон росту стає все популярнішим серед спортсменів, особливо в бодибілдинг, легкій атлетиці.

Але водночас гормон росту підпадає під заборону як допінг. Його використання без медичних показань може стати причиною дискваліфікації. Також невиправдано високі дози провокують низку захворювань. Тому рішення, чи слід включати цей препарат до власної програми спортивних тренувань, має бути дуже виваженим. Опис засобів на сайті продавця, консультації з фахівцями допоможуть вам обрати найкращий шлях у світ атлетики високих досягнень.